Sokakban felmerül a kérdés autóvásárlás előtt, hogy mivel járnak jobban, ha bérlik vagy ha megvásárolják azt. Az első dolog, ami eszébe jut az embernek, hogy vásárlás esetén a saját tulajdonba kerül a gépjármű, ami biztonságérzetet ad és ez általában az egyik legfontosabb szempont, ezért egyértelműnek tűnhet, hogy a vásárlás a jobb megoldás. Viszont, amit sokan nem sejtenek, hogy az autó lízing sok szempontból kedvezőbb lehet a vállalatok számára.

Pontosan mit is takar a tartós bérlet (operatív lízing)?

A szolgáltatás keretében az újonnan vásárolt gépjármű több évre (szerződés alapján előre meghatározva) az ügyfélhez kerül. A megvásárolt autó a Budget tulajdonában van, viszont a bérlő meghatározott időre használati joggal rendelkezik. Fontos kiemelni, hogy új autók esetében ügyfeleink igényeinek megfelelően rendeljük meg a gépjárműveket, azzal a felszereltséggel, kialakítással mellyel ők szeretnék.

Mi mindent takar a bérleti díj?

Manapság, a vírus helyzetnek köszönhetően, sajnos nehéz előre tervezni a várható bevételekkel és kiadásokkal. Ezért is előnyös lehet a vállalatok számára az operatív lízing havi díjas konstrukciója, mivel minden hónapban jól lehet vele kalkulálni. Valamint köztudott, hogy gépjárművásárlás esetében a kereskedést elhagyva az autó értéke rögtön drasztikusan csökken (ami akár 20% is lehet), ezáltal sokkal alacsonyabb összegért lehet majd később eladni az autót, amivel nem biztos, hogy jól jár a cég. Viszont bérlés esetén a bérbeadónak kell számolni a felmerülő értékvesztéssel, elértéktelenedéssel.

A bérleti díjakat úgy alakítjuk ki, hogy az mindent tartalmazzon, amire szüksége lehet ügyfeleinknek, valamint ezzel átvállaljuk az autóval kapcsolatos ügyek intézését is. Egy saját kocsi esetében sok fenntartási költség merülhet fel, mellyel nehéz kalkulálni (árak és időpontok változása miatt). Ezeket az üzemeltetési, karbantartási költségeket bérlés esetén az üzemeltető, vagyis mi álljuk. Mi intézzük a kötelező szervízek, a szezonális gumicserék és az esetlegesen felmerülő meghibásodások időpontfoglalását is. Valamint szükség esetén igénybe lehet venni "Hozom-viszem" szolgáltatásunkat is, mellyel még könnyebb megoldani a szervízeltetéseket.

Az üzemeltetési költségek mellett a biztosítási díjakat is tartalmazza a bérleti díj, így ügyfeleinknek ezzel sem kell foglalkozniuk. Valamint igény szerint az autópálya használati díjat is bele tudjuk kalkulálni az árba, így nem kell havi matricákkal bajlódni.

Összességében plusz költségként csak az üzemanyag ára merül fel, csupán ezt nem tartalmazza a bérleti díj. Viszont a tankolás leegyszerűsítésére is van megoldásunk, van lehetőség üzemanyagkártyát igényelni cégünkön keresztül. Így a jármű használók készpénz helyett ezzel tudják kifizetni a tankolás összegét, amit utólag egy összegben tud a cég kifizetni.

Egyéb flottakezelési előnyök

  • • Tartós bérleti díj költségként elszámolható
  • Céges használat esetén az áfa visszaigényelhető
  • Nem kell elköteleződni egy autó mellett akár több évtizedre (szerződés lejárta után van lehetőség új autót választani és arra kötni bérleti szerződést)

Cégünk törekszik arra, hogy ügyfeleinknek minél egyszerűbb legyen a bérlés folyamata. Amennyiben kérdése van a tartós bérlet működésével kapcsolatban, hívja bizalommal munkatársainkat!

MILYEN AUTÓT KERES?

Amennyiben nem tudott még választani az autóipar végeláthatatlan kínálatából, kérjük, töltse ki rövid igényfelmérő adatlapunkat, hogy kollégánk már személyre szabott megoldással tudja felvenni önnel a kapcsolatot.

TOVÁBB

MINI LEASE

Szeretne autót bérelni egy hónapra vagy hosszabb időre? Szeretné meghosszabbítani a nyaralását, vagy otthonától hosszú időre távol kell maradnia? Mi rendelkezünk a megfelelő megoldással.

TOVÁBB

RÖVID TÁVÚ AUTÓBÉRLÉS

Az alábbi linkre kattintva elérheti a fő rövid távú autókölcsönző oldalunkat, ahol a foglalási motor segítségével egyszerűen bérelhet.

TOVÁBB