Manapság a vállalatok körében egyre népszerűbb az operatív lízing konstrukció. A szolgáltatás keretében az újonnan vásárolt gépjárművek több évre (szerződés alapján előre meghatározva) az ügyfélhez kerülnek. Ezáltal ügyfeleinknek a céges autók beszerzése nem jár akkora beruházással, mintha megvennék azokat.
Viszont azok, akik még nem ismerik ezt az autófinanszírozási formát, bonyolultnak tarthatják a bérlés menetét, működését. Emiatt alább összeszedtük a folyamat főbb lépéseit a vállalati flotta megtervezésétől, az árajánlatkérésen át, az autó visszavételéig.

1. Flotta megtervezése

A folyamat első lépése a tervezés. A vállalat vezetésének, döntéshozóinak fel kell mérniük a cég helyzetét, hogy hány autóra van szükségük a munka elvégzéséhez. Meg kell vitatniuk, hogy a projektnek mekkora költségvetést terveznek. Mivel a vállalatok számára fontos a költséghatékonyság, előnyös, hogy operatív lízing esetén cégek számára az áfa visszaigényelhető és a tartós bérleti díj költségként elszámolható.

2. Legfőbb igények megfogalmazása

Következő lépésként meg kell határozni, hogy pontosan mi a használati célja az autóknak, milyen típusú munkát fognak végezni vele. Haszongépjárműre vagy személyautóra van szükség, hosszabb utak vagy városi közlekedés vele a cél, ezek alapján lehet kiválasztani, hogy mi a legideálisabb autó számukra. A gépjármű nagysága mellett fontos kérdés a váltó típusa is, mivel vannak, akik a manuálisat, mások pedig az automatát kedvelik. Legtöbb ügyfelünk úgy keres fel minket, hogy már van előre elképzelt márkapreferenciája, felszereltségi igénye (mi az, ami mindenképpen szükséges és mi az, ami teljesen felesleges számukra). Valamint a kalkuláció elkészítéséhez fontos megadni az éves futásteljesítményt is, mivel ennek függvényében határozzák meg munkatársaink a havi bérleti díjakat.

3. Személyre szabott ajánlatok megtekintése

A megadott igények alapján kollégáink kinézik a számításba vehető autókat. Felveszik a márkakereskedőkkel a kapcsolatot és a tőlük kapott árajánlatok alapján elkészítik a kalkulációkat. Az ajánlatok kiszámításához figyelembe veszik az autók beszerzési értékét, a felszereltségi igényeket, valamint az üzemeltetéshez kapcsolódó költségeket is. Ezek alatt értjük a kötelező biztosítást, CASCO-t, szezonális gumicseréket és a kötelező szervizeltetések költségeit.

4. Autók megrendelése

Az autók kiválasztása után kollégáink a kalkulációk alapján elkészítik a bérleti szerződéseket. Az autók megrendelése csak a szerződések aláírása és a megállapodásban szereplő kaució befizetése után történik. A gépjárművek szállítási ideje az autógyáraktól és kereskedőktől függően változhat, erről kollégáink tudnak pontosabb információt nyújtani. Ha szükséges a gépjárművek megérkezéséig, a szolgáltatáscsomagtól függően, tudunk biztosítani csereautót vagy igénybe lehet venni Mini Lease szolgáltatásunkat (havi bérleti konstrukciónkat) is.

5. Megrendelt autók átvétele

Ha sikeresen megérkeztek a megrendelt autók egy előre egyeztetett időpontban és helyszínen sor kerül az átadásra. Ahol munkatársaink ismertetik a gépjárművek műszaki jellemzőit, extra funkcióit és minden felmerülő kérdésre válaszolnak. Valamint csereautó igénybevétele esetén, ezeknek a visszavételére is sor kerül.

6. Üzemeltetés

Flottakezelőként a bérleti időszak alatt mi vállaljuk a mindennapi ügyek intézését. Gondoskodunk a biztosításokról, adminisztrációs feladatokról, baleseti kárrendezésről. Valamint a bérlés során szükséges rendszeresen lejelenteni számunkra az autók kilométeróra állását, mivel ezek alapján tudjuk ellenőrizni a szerződésben foglalt futásteljesítmény állását és kollégáink így tudják nyomon követni a kötelező szervizek szükségességét.

7. Bérleti ciklus vége

A szerződés lejártával (1-5 év után) egyeztetés szükséges, hogy mi legyen a lízingelt autók sorsa. Le szeretnék adni az autót, mert már nincs rá szükség, vagy új autót szeretnének rendelni. Valamint van lehetőség a már használt autó bérleti szerződésének hosszabbítására is. Ha viszont a leadás mellett döntenek, akkor erről készítünk egy átadás-átvételi jegyzőkönyvet, melyben rögzítjük a gépjármű leadáskori állapotát.
Cégünk törekszik arra, hogy ügyfeleinknek minél egyszerűbb legyen a bérlés folyamata. Amennyiben további kérdése lenne a tartós bérlet működésével kapcsolatban, írjon nekünk at budgetflotta@budget.hu email címre vagy hívja munkatársainkat bizalommal!

MILYEN AUTÓT KERES?

Amennyiben nem tudott még választani az autóipar végeláthatatlan kínálatából, kérjük, töltse ki rövid igényfelmérő adatlapunkat, hogy kollégánk már személyre szabott megoldással tudja felvenni önnel a kapcsolatot.

TOVÁBB

MINI LEASE

Szeretne autót bérelni egy hónapra vagy hosszabb időre? Szeretné meghosszabbítani a nyaralását, vagy otthonától hosszú időre távol kell maradnia? Mi rendelkezünk a megfelelő megoldással.

TOVÁBB

BUDGET AUTÓBÉRLÉS

Az alábbi linkre kattintva elérheti weboldalunkat ahol kényelmesen tud foglalni rövid távú bérletek esetén

TOVÁBB